Табірні рецепти: Лаваш з сиром та зеленню у поході

Відгадайте загадку! Що найлегше, найшвидше, найпростіше та при цьому усім до смаку?  

Так, це похідний лаваш з сиром та зеленню на гриль-решітці!

І легко, і швидко готувати, і прості інгрідієнти, і всім-всім до смаку! Цей рецепт підходить для не надто складних мандрів гористими чи лісистими місцевостями, або ж для дружнього чи сімейного кемпінгу на березі річки чи озера. Отже!

Інгредієнти:

  • Пучок зелені – 50 г (можна сухої, підійде укріп, петрушка)
  • Твердий сир - 300 г (заздалегідь натертий)
  • Тонкий лаваш – 1 шт

Спосіб приготування:

  1. Розгортаємо лаваш. Зазвичай у одній упаковці два листи лавашу. Розрізаємо кожен лист лавашу на 4 частини.
  2. В кожен прямокутничок лавашу покладемо натертий сир та подрібнену зелень. Щільно загортаємо начинку як пакунок. Так само чинимо з іншими 4-ма лавашами.
  3. Всі начинені лаваші перекладаємо на решітку або ж на похідну пательню. Смажимо над не дуже розжареним вугіллям, бо лаваші швидко готуються. Якщо ж вугілля буде надто розпечене, тоді лаваші можуть швидко обгоріти, а сир всередині них не встигне розплавитися. Тож ні на секунду не відходимо від них. Не забуваємо повертати, щоб лаваші зарум'янилися з обох боків.

Запечені лаваші з сиром та зеленню надзвичайно смакують до вранішньої кави. Звичайно такий рецепт навряд чи підійде для альпіністських сходжень, в таких випадках використовується зовсім інша «кухня» - енергетичні сухпаї, дегідратовані продукти, бо кожен грам має значення.

Тож, смачного!