Пуховик Marmot Shadow Jacket — огляд покупця

Я людина — «мерзляк», носив різні куртки, від відносно дорогого Китаю (модель «Аляска») і до спорту з мембраною. Всі вони поряд з перевагами мали такі недоліки як велику вагу, невдалий крій (при підніманні руки вгору, куртка тягнула за собою одяг під нею), влагопроникість тканини, недовговічність блискавок і фурнітури. Навіть не хочеться уявляти що було б, якби я в цій «Алясці» дійсно був на Алясці. Куртка з мембраною виявилася непоганою, але для наших українських широт з періодичними морозами до -20 зовнішня тканина куртки ставала картонною (паперовою) і не зовсім комфортною.

Але почавши вивчення форумів по туризму та по пуховим курткам натрапив на бренд «Marmot». Прочитавши і переглянувши багато інформації зрозумів одне — «Marmot» це виробник якісних і зручних курток. Моделі виявилися дуже оригінальні. Але на фотографіях в інтернеті складно визначити, що буде сидіти саме на мені. Не довго думаючи, відправився в магазин приміряти ці диво-куртки. Першою я приміряв куртку Marmot Shadow Jacket.


Marmot Shadow Jacket

Вона виявилася настільки комфортною і зручною, що знімати її навіть не став. Склалося враження, що її шили саме для мене. Продавець сказав, що у неї спеціальний анатомічний крій, що власне вказано і в характеристиці на даному сайті «Angel-Wing Movement ™ — спеціальний анатомічний крій, що забезпечує максимальну свободу рухів рук». За звичкою рідко віриш цим маркетинговим ходам, але в моєму випадку куртка дійсно сидить на тілі ідеально. На вулиці якраз було 17 градусів нижче нуля, я вирішив протестувати куртку і пройтися пішки до метро. Ух ти — тепло! У метро я не розстебнув її, але мені було зовсім не жарко, мембранна тканина дійсно дихала. Ось такими були мої перші враження від куртки Marmot.

Цю куртку я ношу вже два роки. Тепло і сухо в ній і в мінус 25 і в 0 з мокрим снігом. Так як погода у нас примхлива, потрапляв під мокрий сніг, вода з тканини скочується як ртуть. Тканина куртки MemBrain® 2L 100% Nylon 3.0 oz / yd. Інформації про мембранних тканинах в інтернеті багато. Але якщо коротко, то при виготовленні даної тканини використані мембрани, зроблені з надтонкою поліуретанової плівки, а її маркування 2L свідчить про водонепроникності 20000 мм H2O, що відповідає інтенсивності опадів у шторм.

Капюшон куртки не дасть промокнути і він … ну дуже теплий, як пуховий, можна обійтися без шапки. Шарф я перестав носити, тому що комір куртки настільки приємний і теплий, що необхідність в цьому аксесуар начисто відпадає. Необхідність в рукавичках, до речі, теж, так як кишені в куртці дуже теплі. У проміжний сезон осінь-зима, зима-весна, коли на дворі волого і плюсова температура, ця куртка не дасть спітніти завдяки мемрані і прихованій блискавці під пахвами. В цей період року декілька раз навіть під дощ потрапляв, але на мій подив куртка все одно залишалася суха і тепла, хоча на вигляд тканину виглядала вологою. Куртка не сильно брудниться. Навіть якщо щось капнуло на куртку або забруднилася, досить протерти вологою серветкою і забруднене місце стає чистим.


Всі блискавки YKK. Всі кнопки і собачки на блискавках містять фірмовий логотип «Marmot».


Теплі кишені на блискавці з м’якої тканини, в яких легко зігріти руки. Причому з кишень нічого не випадає, навіть якщо забудеш їх застебнути на блискавку.


Нагрудна кишеня з влагозащитной застібкою-блискавкою.


Відстібається вітрозахисний спідниця — можливість відстебнути вітрозахисну спідницю, коли вона не потрібна


Карман для сонцезахисних окулярів на блискавці


Сітчаста кишеня для маски

Підкладка також з логотипом «Marmot», причому зверніть увагу, що шви підкладки укріплені швом «зігзаг», що значно збільшує міцність швів.

Після двох років носіння, прийшов час прання, і тут з’явився страх зіпсувати куртку. Багато хто вважає, що пуховики краще не прати, а здавати в хімчистку. Але здавати в хімчистку куртку з мембранною тканиною я не наважився. Закупивши необхідні спеціальні засоби для прання, виправ в машинці. Після пральної машинки пух трохи збився в грудки, але в міру висихання, він розпушився, необхідно було тільки струшувати куртку періодично і збивати як подушку. Через дві доби все встало на свої місця.

Після двох років експлуатації куртка нічим не розчарувала. Жоден замок, жодна липучка не зіпсувалася. Найбільшою проблемою пуховиків є втрата пуху, але в ця куртка позбавлена цієї проблеми. Пух в куртці зашитий в подвійній пухову кишеню і жодна пушинка не наважиться вилізти. І так, в куртці саме пух, невеликий, приємний на дотик і дуже легкий. Сподіваюся, мій короткий огляд допоможе вам при виборі куртки.

Даний товар ви можете придбати зі знижкою -50% за посиланням: https://goo.gl/GU8u6N